De Grote Markt in Den Haag in kerstsfeer

Kleumende rokers op de terassen in Den Haag is het nieuwe winterbeeld na de rookdrooglegging! Eén van de plekken waar hét gebeurd in Den Haag is de Grote Markt in Den Haag. Heel veel horeca op één plein. Weliswaar is het leeuwendeel in handen van twee eigaren maar toch hebben de meeste gelegenheden wel een eigen sfeer.
Cafes hier heten o.a. de Zwarte Ruiter, de Booterwaag, September, Zèta, De Boterwaag en Vavoom tiki room.
In ieder geval is het wel een plein waar regelmatig van live concerten is te genieten, het hele jaar door. In de zomer is het één groot terras waar veel jongeren hun dagen en avonden doorbrengen. Kortom gezelligheid alom.

Anno nu, na de rokers-drooglegging, is het wel een zielig aangezicht met al die kleumende rokers die buiten op een terras zitten onder het schijnsel van rode straalkacheltjes. Je kan het toch wel zien als de opkomst van een intolerante samenleving. Waarin groepen mensen niet meer worden getolereerd omdat ze het 'onderling samen niet hebben kunnen oplossen'. De roker en niet rokers dan ....
Toch jammer dat we als samenleving zo achteruithollen. Zal mij benieuwen wanneer die kerstboom in de fik wordt gestoken:-)

De Grote Markt in Den Haag in kerstsfeer

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sociëteit De Witte, Den Haag

Florencia ijssalon en social meeting point in Den Haag

Sander Baan Quartet