Straatmuzikanten in Den Haag: Chuck...niet weg te denken uit de Haagse binnenstad

De geregelde bezoeker van de Haagse binnenstad kent hem: Chuck from the USA, straatmuzikant in hart en nieren. Altijd aanwezig of het nu hard vriest anno 2009 in januari / februari of als de mussen dood van de dakgoot neer pletteren...
Chuck is there. Hardcore straatmuzikant..!

Een aantal jaren geleden heeft hij een ernstig infectie aan zijn been gehad, dus Chuck is iets minder mobiel geworden en zagen we hem al minder excelleren bij de diverse terassen in Den Haag. Tegenwoordig vind je hem meer bij de Albert Heijn / Hema aan de Haagse Grote Markt waar hij zijn rock klanken ten gehore brengt.
Nee mensen ik ben niet negatief over Chuck. Het is een bescheiden mens, nooit opdringerig en het klinkt ook nog lekker wat die speelt en zingt.

Dus loopt u in de Grote Markt geef Chuck een bijdrage!

Onderstaand: Chuck bij de Albert Heijn / Hema in de Grote Markt te Den Haag


Straatmuzikanten in Den Haag: Chuck...niet weg te denken uit de Haagse binnenstad

Reacties

 1. 'Straat artiesten van de rodelijst'


  Straattheater lijkt in de Nederlandse steden langzaam uit te sterven. Een straatmuzikant kan fluiten als een mus, komt hij daarom ook in aanmerking voor de rode lijst?

  Het winkelende publiek luistert misschien liever naar de midi sound van de hedendaagse pop lijst. Muziek waar geen instrument meer aan te pas komt, zoals voeding die geen natuurlijke ingrediënten meer bevat.

  De aristocratie lijkt ook niet goed te weten wat ze met dit oude verschijnsel aan moet. Kan zij het recht op vrije expressie opheffen?

  Het is treurig dat menselijke authenticiteit zo moet inkrimpen. En ten gunste van wat? Velen tradities gingen al verloren, zoals oude Nederlandse volks muziek. Waarom wordt de draailier zo weinig ten gehore gebracht terwijl in Galicia de Gaita gewoon mag klinken?

  U mag weten dat mijn bloed muzikanten bloed is, uit een ver vreemd land. Toch durf ik u te zeggen dat het verder saneren van emotionele gevoelens zal leiden tot een kille maatschappij. En de akoestiek van beton of asfalt zal ons niet in vervoering kunnen brengen zoals de melodie die zich uit een mensen hart openbaard.

  Dit is een oproep 'Straat artiesten van de rodelijst'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door toeval deze site gevonden, het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan.Heb half Europa rondgereisd, woon al weer meer dan twintig jaar in België en toch zo af en toe eens even kijken hoe het in het oude haagje is. Wel enorm veranderd dus, het hart is er voor een groot deel uit. Veel nieuw en hoogbouw leuk voor de foto, slecht voor de bloedsomloop. Bij een bezoek onlangs heb ik moeten vaststellen dat vanaf loosduinen de boel bijna is dichtgebouwd tot vlaardingen. Mensen waar moet dat naar toe. Hebben jullie nog ruimte om te ademen? Ik vond het leuk om te zien, herkende vele punten, maar was toch weer blij toen ik op de grote weg reed (zo noemde je vroeger de snelweg naar Utrecht of Rotterdam). Toch wil ik jullie complimenteren met deze site, vele foto's en data zijn ter beschikking mogelijk dat ik er een paar van mag gebruiken voor plaatsing op mijn website www.wegwezen.eu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die straatmuziek

  http://www.at5.nl/artikelen/64411/bizar-jonge-fan-irriteert-straatmuzikant

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via Google: 'skyline den haag' zag ik gebouw, na gebouw, na gebouw, na gebouw en deze straatmuzikant die nu eind 2011 nog steeds bij weer en wind van 's morgens tot 's avonds zijn liedjes zingt. Eigen materiaal. klinkt goed ook, veel beter dan dat groepje Jezusfanaten, maarja dat is niet zo moeilijk. Respect voor alle muziek die ik hoor in de stad. Den Haag blijft een rockstad en deze muzikant is terecht onderdeel van de Haagse Skyline!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Seta Fiori, schitterende zijden bloemen in Den Haag

Sociëteit De Witte, Den Haag

Coffeeshops in Den Haag part 3