Jazz in the Haque 2009 !...gaan oude tijden weer herleven?

Jazz in the Haque 2009 !...gaan oude tijden weer herleven?
Op Jazz gebied heeft Den Haag sinds het vertrek van North Sea Jazz naar Rotterdam toch een culturele aderlating gelaten op Jazz gebied. Gelukkig zijn anderen in dit 'culturele gat' gesprongen en brengen Jazz weer terug in de stad. Well done !

Jazz in the Haque 2009

Onderstaand publiceren we een persbericht en een link naar de website van Jazz in the Haque:

Persbericht
De eerste namen voor de vierde editie van The Hague Jazz zijn bekend. Tot de optredende artiesten op 22 en 23 mei in het World Forum te Den Haag behoren Hugh Masekela (70th. Birthday Concert), Dee Dee Bridgewater, Take 6, Trijntje Oosterhuis, Rod McKuen en Morris Day & The Time. Het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza is in 2009 het speciale The Hague Jazz Orchestra in Residence, en treedt aan met de inmiddels 91-jarige pianist Hank Jones (22 mei 2009) en ‘bossa man' Ivan Lins (23 mei 2009).


Festivaldirecteur Ruud Wijkniet is ingenomen met de komst van bijvoorbeeld Morris Day & The Time. Morris Day speelde een hoofdrol in de Prince-film Purple Rain en geldt als een legendarische funketeer. Op The Hague Jazz treedt hij voor het eerst in ruim tien jaar in Nederland op. Rond dit exclusieve optreden is nu al een internationale hype ontstaan.

Al even verrassend is de komst van Rod McKuen. In 1971 behaalde McKuen de eerste plaats in de top 40 met Soldiers Who Want To Be Heroes en Without A Worry In The World. Minder bekend is dat hij in de jaren vijftig optrad met de band van Lionel Hampton, werkte met jazzcoryfeeën als Lester Young en Chet Baker en door niemand minder dan de eminente jazzcriticus Leonard Feather werd geprezen voor zijn jazzfrasering. McKuen heeft ook grote bekendheid als de vertaler van de chansons van Jacques Brel in het Engels (o.a. Seasons In The Sun, If You Go Away) en behoorde tot de favoriete songschrijvers van Frank Sinatra. McKuen was de eerste Amerikaanse artiest die in een gesegregeerd Zuid-Afrika wist af te dwingen dat zijn concerten voor iedereen toegankelijk waren.

The Hague Jazz vindt op 12 podia plaats in het World Forum plaats. Tot de zwaartepunten behoren dit jaar ‘Jazz Made in Germany', Zuid-Afrika en Blue Note Records 70 Jaar. Ook de kersverse winnaar (solistenprijs) van het Prinses Christina Jazz Concours, de 16-jarige Doeshka Vrede, treedt voor het eerst op een groot jazzevenement aan. In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium wordt een programma van masterclasses in het Gemeentemuseum georganiseerd. In het World Forum zijn tentoonstellingen met o.a. schilderijen en foto's. Op de persconferentie op 11 maart a.s. wordt het volledige programma bekend gemaakt.

Door een betere benutting van de infrastructuur rond het World Forum kan het festival uitgroeien naar een capaciteit voor maximaal 15.000 bezoekers per dag, waarbij het comfort wordt verbeterd.

De voorverkoop voor The Hague Jazz is inmiddels gestart bij de grotere post- en VVV-kantoren, Free Record Shop, GWK en via www.ticketservice.nl, tel. 0900 - 300 1250 (€0,45 p.m.). Dagkaart €45,-, passepartout €75,-.

Website: TheHagueJazz

Nieuw op Jazzgebied? Leer meer Jazz artiesten kennen op Jazzlinks Network

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sociëteit De Witte, Den Haag

Florencia ijssalon en social meeting point in Den Haag

Seta Fiori, schitterende zijden bloemen in Den Haag