Politiek Den Haag: Machteloosheid & Hongerstaking onder Tamils

Politiek en Den Haag: onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Iedere Nederlander weet natuurlijk dat Den Haag de residentie van ons land is en dat hier veel zaken besloten worden die direct of indirect het leven van de burger raken.
Zo is er bijna dagelijks wel een demonstratie. Meestal bij de Tweede kamer en ook heel vaak bij het Vredespaleis.

Vandaag trof de redaktie weer de tamils, die na de overgave in Srilanka van de Tamiltijgers toch wel in een moeilijk houdbare positie zijn gekomen. Het is nimmer de bedoeling van het weblog geweest politieke statements te gaan doen, want de redaktie is van mening dat daar waar politiek wordt bedreven, de onschuld vanzelf wordt verdreven. Een eigenschap van politiek is dat het altijd egocentrisch is en gericht op eigen gewin of gewin voor een bepaalde groep en nimmer streeft naar vooruitgang voor het 'Geheel'.
Maar als mensen met een hongerstaking beginnen en verdreven worden door machthebbers is de redaktie toch vaak geneigd voor de underdog te kiezen.

Volgens een pamflet van de mensen die de redaktie heden aantrof op het plein zijn er in de periode vanaf januari 2009 nu meer dan 100.000 Tamil burgers gedood en raakten er 50.000 gewond. De oproep "Waarom doet de Internationale Gemeenschap hier niks aan? " kan eenvoudig worden beantwoordt. "Deep down inside Nobody gives a fuck anymore! And they probably never did anyway". dit geldt niet alleen voor de Tamil tijgers, maar zie je overal op de wereld terugkeren.
Alle politiek wordt beheerst door economische motieven. Mooi recent voorbeeld is dat onze lafbek premier uit economische gronden niet eens de Dalai Lama wil ontvangen. Dus protesten...Het is mooi allemaal, maar zal de Tamil tijgers niet helpen.

Voor meer info kijk dan hier: http://www.tamilnet.com/

Onderstaand foto protesterende Tamils op Het Plein te Den Haag bij de Tweede Kamer:
Politiek Den Haag: Machteloosheid & Hongerstaking onder Tamils

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sociëteit De Witte, Den Haag

Florencia ijssalon en social meeting point in Den Haag

Seta Fiori, schitterende zijden bloemen in Den Haag