Veteranendag 2009

Toen de redaktie aan dit weblog begon heeft het niet stil gestaan bij het feit dat er in een stad als Den Haag altijd wel iets gebeurd. Op wat voor terrein dan ook. Vandaag was het Veteranendag! Een grote optocht door de Haagse Binnenstad en Prins Willem Alexander die de veteranen op een podium een militaire groet bracht.
Mooie sentimenten.
Maar helaas kunnen we we het anno 2009 nog steeds niet redden zonder onze legers aangezien we elkaar spontaan zouden gaan afslachten. Door dit soort rituelen, als parades, zie je nog steeds goed de 'bestialiteit waarin we rondwaren gehuld in een mensengestalte'.
Dus gaan we van sentimentele gevoelens naar gevoelens van droefheid wanneer we ons realiseren waarom we -nog steeds- een leger nodig hebben. We zijn als Mensheid nog steeds niet tot wederzijds Respect in staat en moorden er nog rustig op los als we de kans zouden krijgen.
De enorme stoet van veteranen die in deze parade lopen die actief zijn geweest na de Tweede Wereldoorlog overtreft als het ware de 2de WO veteranen anno nu. Het lijkt mij dat dit meer dan genoeg zegt.
De wereld is nog steeds geen mooie veilige plek. Helaas!

Onderstaand wat sfeerfoto's van Veteranendag 2009 in Den Haag:

Veteranendag
Veteranendag
Veteranendag

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sociëteit De Witte, Den Haag

Florencia ijssalon en social meeting point in Den Haag

Seta Fiori, schitterende zijden bloemen in Den Haag