Zandsculptures in Den Haag met als thema “Celebrate Love and Passion”

Tijdens de Haagse festivals 2009 in Den Haag maakt the World Sand Sculpting Academy WSSA (WSSA)een enorme zand projekt op het Buitenhof in het stadscentrum van Den Haag. Het bouw proces wordt gestart op 2 Juni 2009 en zal op 14 juni worden afgerond. Het zandprojekt kan de hele zomer 2009 tot 28 augustus worden bezocht. Gratis! Het algemene thema van de Haagse festivals is “ Feel free to Celecrate”.
De zandbeelden zijn gebaseerd op de beeldhouwwerken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland (1869-1943) waarbij de menselijke levenscyclus voorop staat."De mens van de wieg naar het graf, door vreugde en verdriet en via fantasie, hoop en wensen van de eeuwigheid"
Aldus naar een eigen vertaling van de tekst op de website van de WSSA (ahum...)
De redaktie vindt deze zandbak midden in de stad toch enigzins storend, omdat er helaas altijd van die lelijke ijzeren hekken omheen moeten komen. Dit omdat het lokale gajus er met zijn poten niet vanaf kan blijven. Maar het is voor de uitstraling van de binnenstad en de velen toeristen die de zomer tegenwoordig in de zomer 2009 bezoeken wel goed.
Onderstaand wat plaatjes van de opbouw:


Reacties

Populaire posts van deze blog

Sociëteit De Witte, Den Haag

Florencia ijssalon en social meeting point in Den Haag

Seta Fiori, schitterende zijden bloemen in Den Haag