Het Strijkijzer gebouw

Een gezichtsbepalend gebouw voor Den Haag anno 2009 is toch wel het Strijkijzer gebouw, nabij station Den Haag Hollands Spoor. De hoogste woontoren van Den Haag op dit moment. Op een verbazingwekkende kleine kavel van slechts 30 bij 35 meter staat medio 2007 de hoogste woontoren van Den Haag van 130 meter.

Het Strijkijzer telt 351 woningen, waarvan driehonderd studio’s voor jongeren en 51 luxe huurappartementen. Het gebouw heeft een aantal serres, twee aparte entrees en in totaal vijf liften. Maar dat is niet alles. Zo is er ook een trendy Grand Café, een wasserette en werkruimtes. En een bijzonder panoramaterras op de 41ste verdieping. Een speciale glazen panoramalift gaat rechtstreeks naar het terras.

Omdat de redaktieleden erg verslingerd zijn aan mooie en vooral hoge gebouwen moesten we toch een item aan dit prachtige 'Strijkijzer' wijden.

Onderstaand een foto van het Strijkijzer te Den Haag:


Het Strijkijzer gebouw

Reacties

  1. ik heb nog nooit lelijk gebouw gezien in den haag. Misschien is dit een architectonisch hoogstandje. maar een beetje mooi en normaal gebouw neerzetten lukt de architecten tegenwoordig niet meer.
    jammer.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Sociëteit De Witte, Den Haag

Florencia ijssalon en social meeting point in Den Haag

Seta Fiori, schitterende zijden bloemen in Den Haag