De Scheveningse Pier op zoek naar hulppieten

3 & 4 december: SINTFEST op De Pier met gratis ‘Pietendiploma’

De Pier in Scheveningen is op zoek naar hulppieten die tijdens SINTFEST op 3 en 4 december op De Pier willen leren hoe je een échte piet wordt. De Pier wordt dan omgetoverd tot één groot Sinterklaasfeest waarbij kinderen kunnen deelnemen aan diverse gratis activiteiten.

De activiteiten variëren van ‘pietengym’ waarbij kinderen over daken leren lopen, het knutselen van een eigen pietenmuts, een pietendisco of een potje pepernoot sjoelen. Door middel van een stempelkaart die uitgegeven wordt bij de entree, ontvangen kinderen na het afronden van een activiteit een pietenstempel en bij het behalen van vijf stempels krijgen zij een heus ‘Pietendiploma’. SINTFEST vindt plaats van 11.00 – 17.00 uur op De Pier en de Sint brengt tussen 14.00 – 16.00 uur een bezoek aan het Pier Plein. Voor meer informatie: www.pier.nl of http://bit.ly/2gpeszq

SINTFEST II.jpg

Programma SINTFEST
3 & 4 december 11.00 – 17.00 uur
Start
Kinderen ontvangen bij de entreebalie een stempelkaart en programmaboekje en hier krijgen zij aan het einde van de dag hun Pietendiploma. 
Pietenselfie
Ga op de foto met deze hele knappe piet. Een leuke herinnering van het begin van een succesvolle pietencarrière. 
Pietendisco
Een pietendisco met non-stop de beste Sinterklaasliedjes. Daarnaast is hier elk half uur PietenTwister en een Pieten-stoelendans om te testen hoe snel en soepel de pieten in de dop zijn.

Pietengym
Pieten moeten fit zijn. Zij moeten over daken kunnen lopen en op schoorstenen kunnen springen.  Met de Pietengym wordt getest hoe fit de hulppieten zijn. 
Pietencircus
Pieten moeten niet alleen fit zijn maar ook bepaalde trucjes kunnen. Denk aan fietsen op een eenwieler en balanceren over het randje van het dak. Kinderen leren het in het pietencircus.
Knutselpieten
Bij de knutselpieten maken kinderen de rest van hun pietenoutfit compleet.
Pieten Quiz
Kinderen kunnen hier hun kennis testen over Sinterklaas en zijn pieten.  
Koken met Piet
Kruidnoten bakken met piet.
Pieten zaklopen
Leren zaklopen in jute sinterklaaszakken.

Pieten schminken & Pepernoot sjoelen

Over De Pier
De Pier is sinds juli 2015 weer open voor het publiek, nadat KondorWessels Vastgoed (een VolkerWessels onderneming) en DanZep het bijzondere bouwwerk in oktober 2014 kochten. Meer dan 3 miljoen bezoekers hebben de vernieuwde Pier inmiddels bezocht. De vernieuwde Pier is een ware foodboulevard, met een eigentijds en hoogwaardig aanbod van streetfood, restaurants, bars, winkels en activiteiten. Op De Pier zijn daarnaast het hele jaar door festivals, culturele events, markten, en muzikale optredens. Onlangs opende De Pier de eerste vijf luxe hotelsuites onder de naam ‘Pier Suites’ en kunnen bezoekers sinds augustus genieten van een panoramisch uitzicht op Scheveningen en Den Haag tijdens een rit in het Reuzenrad. De Pier is het hele jaar open en dagelijks toegankelijk vanaf 10.00 uur. Toegang tot De Pier is gratis. Voor meer informatie zie www.pier.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sociëteit De Witte, Den Haag

Florencia ijssalon en social meeting point in Den Haag

Seta Fiori, schitterende zijden bloemen in Den Haag