Di-rect | Paard van Troje Den Haag - Sold Out!

DI-RECT

Support: Emil Landman

“Het najaar van 2016 staat in het teken van nieuwe muziek voor DI-RECT. Allereerst met het verschijnen van de Fired Up EP in september en vervolgens vanwege de album opnames die de rest van het najaar zullen plaatsvinden.”

Fired Up was al aanleiding om het nieuwe geluid op het podium te laten horen. Met 3 uitverkochte clubshows op kleine podia in de agenda werpt DI-RECT al een blik op de toekomst. In 2017 is het tijd voor het ‘grotere werk’. Op donderdag 2 maart trapt de band af in de Oosterpoort in Groningen om vervolgens via alle grote poptempels van Nederland, zoals oa. Melkweg, TivoliVredenburg en de Effenaar, op 24 maart ‘thuis te komen’ in het Paard van Troje in Den Haag.

Op de Fired Up EP is DI-RECT een spannende nieuwe weg ingeslagen met 4 frisse nieuwe tracks. Om de ‘live spark van het podium’ in de studio te vangen heeft DI-RECT de handen ineen geslagen met producers Tijmen van Wageningen & Kasper Frenkel. In de Electric Monkey studio in Amsterdam stond het vastleggen van de exitcement en joy van de nieuwe songs centraal.

“Fired Up is zo’n song waarbij ‘alles in elkaar klikte’, een bestaand idee aangevuld met een frisse ingeving. Als je iets nieuws aan het maken bent en de energie knalt opeens door het dak, dan weet je dat je op het juiste spoor zit.” (Bas van Wageningen)

Op het nieuwe werk wordt DI-RECT bijgestaan door een 3 koppige blazers sectie. Tijdens de 2017 clubtour zal de band 9 man sterk op het podium staan, waarbij de vertrouwde energie centraal zal staan, maar waarbij de band ook de uitdaging opzoekt om het oude repertoire opnieuw uit te vinden.
“De uitdaging is om het voor zowel onszelf als het publiek spannend te houden. Nieuwe tracks veranderen ook de kijk op je oude repertoire en zo blijft alles continu in beweging.” (Jamie Westland)

Emil Landman
Landman debuteerde in 2014 met het album Colours and Their Things, een album dat een vier sterren recensie kreeg in de Volkskrant. Met dit album wist de jonge singer-songwriter een Edison nominatie voor Beste Nieuwkomer 2015 in de wacht te slepen en werd hij benoemd tot 3FM Serious Talent en Radio 2 Talent. Zijn stem wordt vergeleken met dezelfde warme stem als Chris Martin (Coldplay), Jason Mrasz, Ben Howard en José Gonzalez.

In negen weken de wereld rond om liedjes te schrijven, beginnend en eindigend in Amsterdam. Dat deed Landman, wiens nieuwe album ‘An Unexpected View’ in oktober 2016 uitgebracht is.

The post Di-rect | Paard van Troje Den Haag - Sold Out! appeared first on Big City Events.



from Aankomende Evenementen – Big City Events http://ift.tt/2mYeXST
via IFTTT

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sociëteit De Witte, Den Haag

Florencia ijssalon en social meeting point in Den Haag

Seta Fiori, schitterende zijden bloemen in Den Haag